Új üzemanyagcellás autót villantott a Hyundai

A január 8-án induló CES 2018 elektronikai kiállítás előtt már több autógyártó is adott némi ízelítőt, hogy mire is számíthatunk tőlük a rendezvényen, köztük az Infiniti új elektromos koncepciójával, a Kia Niro EV-vel, és a Nissan B2V technológiájával. A Hyundai sem szeretett volna kimaradni a sorból, ezért most bemutatta legújabb autóját, mely üzemanyagcellás meghajtással fog működni, és az előbb említett koncepciókhoz hasonlóan a jövő héttől láthatjuk Las Vegasban.

A kocsi specifikációiról a Hyundai esetében sem tudtunk meg egyelőre semmit, viszont az autó minden bizonnyal annak a hidrogén meghajtású FE Concept tanulmányautónak az utódja, melyet a gyártó a tavalyi Genfi Autószalonon mutatott be azzal az ígérettel, hogy 2018-ban érkezik a gyártási változata. A Hyundai legutóbbi üzemanyagcellás autójához, az Európában ix35 néven futó járműhöz képest az új kocsi egy jóval fejlettebb hajtásláncot kaphat, mintegy 795 kilométeres hatótávval, valamint egy jobb vezetéstámogató-rendszer is helyet kap az autóban.

A tavaly bemutatott FE Concept, Forrás: Autocar

A Hyundai egyébként a napokban jelentette be az önvezető technológiával foglalkozó vállalattal, az Aurorával való társulását, melynek eredményeképp a gyártó legelső teljesen önmagát vezető gépkocsija 2021-ben érkezne. A napokban bemutatásra kerülő új üzemanyagcellás crossoverbe  épített félig önvezető rendszer a legelső lépés lesz a közeljövőben érkező technológia tesztelésében.

EZT OLVASTAD MÁR?  Elhagyott városban trenírozza önvezető autóit a Honda

Elektromos autót használsz?