Ezeket tudja majd a Nissan Leaf 2019?

Kiszivárgott néhány érdekes információ a 2019-es modellévben megjelenő második generációs Nissan Leaf-ről, mely az európai utakra februárban érkező Leaf 2018 felturbózott változata lesz. Az adatokat a PushEVs hírportál tette közzé, azt azonban nem árulták el, hogy milyen forrásból származnak az általuk leírt specifikációk, így érdemes némi fenntartással kezelni az infókat, amíg a gyártó hivatalosan meg nem erősíti azokat.

Nissan Leaf 2018

A PushEVs egy táblázatot tett közzé, melyben az E-Plus verzió tulajdonságai láthatóak a normál második generációs Leaf-fel összehasonlítva. Az új változat egy teljesen új, fejlettebb hajtásláncot kap: a 110 kW teljesítményű villanymotor helyére egy 160 kW-os, közel 215 lóerős kerül, aminek köszönhetően az autó gyorsulása is jelentősen nőni fog. Az akkumulátor sem marad ugyanaz, az újonnan az LG Chem-től beszerzett akkucsomag 64 kWh-sra nő, amivel állítólag akár 363 kilométert is képes lesz megtenni a Nissan villanyautója egyetlen töltéssel az EPA mérései szerint. Ezen kívül a töltési időt lecsökkentve a beépített töltőáramkör is legalább 11 kW-ra növekszik a 6,6 kW-ról, és akár 100 kW töltési teljesítmény is elérhető lesz a gyorstöltéskor, valamint a hőmérsékletszabályozó-rendszer sem marad ki. A kiszivárgott adatok szerint az erősebb Nissan Leaf 5000 euróval lesz drágább hamarosan érkező elődjénél.

EZT OLVASTAD MÁR?  Itt egy újabb Fisker villanyautó
Forrás: PushEVs

A 2018 végén piacra kerülő E-Plus változat nem titkoltan a Model 3 ellenfeleként érkezik, és a gyártó tervei szerint a fejlesztéseknek köszönhetően mind a Chevy Bolt EV-t, mind a Tesla villanyautóját maga mögé tudja majd utasítani. A Nissan azonban nem csupán az elektromos autókkal kíván vetélkedni, a PushEVs újságírói szerint a legfőbb riválisok a BMW 1-es sorozat hagyományos meghajtású autói, melyektől hasonló áruk és teljesítményük miatt lehetséges lesz majd vásárlókat elhódítani.

Forrás: PushEVs

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.