Főoldal » zöld rendszám » Mosonmagyaróváron is ingyenes a parkolás zöld rendszámmal

Mosonmagyaróváron is ingyenes a parkolás zöld rendszámmal

2018. január 1. óta immár Mosonmagyaróváron is ingyen lehet parkolni a zöld rendszámos, környezetkímélő járművekkel. A parkolási rendeletet a közgyűlés december 14-i ülésén módosították, miután kiderült, hogy a novemberi módosítást az e-Mobi Kft. nem fogadta el (tegyük hozzá nagyon helyesen). Az eredeti elképzelés szerint ugyanis csak a tisztán elektromos meghajtású autóknak járt volna a kedvezmény, ami kizárta a hatótáv növelt és a plugin hibrid autókat a kedvezményezetti körből, és személyes ügyintézésre kötelezve az elektromos meghajtású autók tulajdonosait is. Az ingyenes parkoláshoz ugyanis külön regisztrálni kellett volna, így a városba alkalomszerűen érkező villanyautósok nem tudták volna kihasználni ezt a lehetőséget (hacsak nem szánják a városban töltött idejük egy részét hivatali ügyintézésre). Az új, végleges parkolási rendelet az e-Mobi Kft. elvárásának megfelelően már minden zöld alapszínű rendszámmal ellátott jármű számára biztosítja az ingyenes parkolási lehetőséget. Az ingyenes parkolás biztosítása az elektromos autó töltők telepítését támogató pályázaton a folyósítás egyik feltétele. A város ezen a pályázaton két töltőre nyert támogatást, melyek 2018 nyaráig kell elkészüljenek.

További települések, ahol ingyenes a parkolás elektromos autóval

Ezeken a településeken ingyenes a parkolás zöld rendszámmal
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.