Főoldal » elektromos autó » Nézzünk be a Rimac gyárba (3. rész)

Nézzünk be a Rimac gyárba (3. rész)

Mate Rimac, a Rimac gyár alapító tulajdonosa négy részes videósorozatban mutatja be nekünk a közeli horvátországi gyárban végzett munkát. Az első két részről már írtunk, aki még nem látta, ide kattintson, most megérkezett a 3. videó, amelyben a tervezőmérnökök munkájába nyerhetünk bepillantást.

Az elektromos sportautók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Rimac garázscégként indult 2011-ben, ma pedig már több mint 550 embernek ad munkát. Jelenleg a világ legnagyobb gyártóival (Hyundai, Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Automobili Pininfarina) együttműködve készítenek elektromos sportautókat, az alkatrészek jelentős részét házon belül előállítva. A Hyundai egy Tesla Roadster konkurens sportautó előkészítését kezdte meg a közelmúltban a horvát gyártóval együttműködve.

A sorozat befejező része itt látható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.