Fastned 100.

A 100. töltők hónapját éljük, május végén az Ionity jelentette be a 100. töltőjének telepítését, egy hét sem telt el, a Greenway is ünnepelt Lengyelországban, tegnap pedig a Fastned is büszkén jelentette be a 100. és 101. töltőjük telepítését Hollandiában az A15 autópálya két oldalán.

A Greenway még elsősorban 50 kW teljesítményű töltőket telepít, ami kétségtelenül fontos és hasznos, de az egyre növekvő akkumulátor méretű autókat tekintve már kevésbé jövőbe mutató, addig az Ionity 350 kW, a Fastned pedig 175 kW (a közeljövőben 350 kW-ra bővíthető) töltőállomásokat telepít.

A Fastned 2012-es alapítása után 2013-ban telepítette az első töltőjét, hat év kellett tehát a 100 töltőállomás eléréséhez. Jelenleg Angliában, Hollandiában és Németországban üzemeltetnek töltőállomásokat, de már Belgiumban és Svájcban is folyamatban van néhány projektjük. A céljuk 1000 töltőállomás telepítése a fenntarthatóság jegyében.

A Fastned Angliában 1 db, Hollandiában 88 db, Németországban 12 db 175 kW teljesítményű töltőt üzemeltet
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.