Megsérült két olajszállító tartályhajó

Amikor arról készül egy tanulmány, hogy mennyire környezetbarát a villanyautózás, általában a ritka fémek bányászatának minden járulékos költségével és környezetterhelésével számolnak, közben hajlamosak azt feltételezni, hogy az üzemanyag a benzinkúton terem, nem veszik figyelembe az olaj kitermelése, finomítása és többszöri szállítása során keletkező környezetterhelést.

A képen az egyik megsérült olajtanker hajó látható (forrás: IRIB News Agency via AP)

Sajnos rendszeresen jelennek meg arról is hírek, hogy egy-egy olajszállító tartályhajó balesetet szenved és hatalmas mennyiségű olaj kerül az óceánokba. A mai napon hasonló eset történt, két olajszállító tanker sérült meg, az ománi öbölben. Azt gyanítják támadás érhette a hajókat, a legénységet evakuálták. A szomorú eredmény szempontjából az indok lényegtelen, a környezetvédelmet fontosnak tartó villanyautós számára különösen fájdalmasak az ilyen események.

A CNBC videó beszámolója az eseményről ide kattintva tekinthető meg.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.