8,9%-kal nőtt májusban a BMW villanyautó értékesítése

A BMW 2019. májusában a vállalat villamosításának útján egy további fontos mérföldkőhöz érkezett. Elérték az összesített 400.000-es határt az elektromos autó értékesítések terén.

(forrás: BMW)

A BMW i3-as 2013. novemberi piacra lépése óta összesen 406.756 villanyautót és plug-in hibrid járművet értékesített. Érdekes látni, hogy az i3 értékesítése még öt és fél évvel a piaci bevezetése óta is tovább növekszik. Májusban 40%-kal nőtt az értékesítése az előző év májusához képest. A vállalat elektromos jármű értékesítése májusban 9,8%-kal nőtt.

A BMW az Active Tourer plug-in hibrid kiszállításait megnégyszerezte, az 5-ös BMW értékesítése 40,4%-kal nőtt. A MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid eladásai májusban pedig majdnem háromszorosára nőttek az előző év azonos hónapjához képest.

Az aktuális modellkínálattal párhuzamosan 2019 nyarán a BMW még egy sor, a meglévő modellkínálatot érintő újítást és vonzerőt vet be. Első sorban a plug-in hibrid választékban kínál új vagy feljavított változatokat. Valamennyi plug-in hibrid modell új akkumulátor típust és részben nagyobb akkumulátorokat kap a tisztán elektromos hatótáv növelése érdekében, valamint fokozatosan alapfelszereltség lesz az akusztikus zaj a gyalogosok védelmére.

EZT OLVASTAD MÁR?  Itt az olcsóbb Porsche Taycan

Elektromos autót használsz?