Elektromos autó villámtöltő készül a XI. kerületben

Frissítés (2017-01-06): Megkaptuk a tájékoztatást, a részletek itt olvashatók.

Frissítés (2017-01-03): A XI. kerületi önkormányzat Smart 11 Nonprofit Kft-jétől kapott tájékoztatás szerint az itt „leírtak nem igazak, miszerint csak kerületi lakosok vehetik igénybe RFID kártyával a töltő berendezést.” Bővebb tájékoztatást 2016. január 5-ére ígértek.

Épp a napokban számoltunk be arról, hogy a XI. kerületben lévő székháza melletti üzemanyagtöltő állomására tervezi második villanyautó töltőpontját a MOL. Most pedig az onnan alig néhány km-re lévő Vincellér utca 24. szám előtt botlottunk bele egy félig kész villámtöltőbe. A három szabványt is támogató EVOpro töltőt a kerületi önkormányzat rendelte és állíttatta fel az okmányiroda melletti közterületre.

Információink szerint a töltőt még januárban bekapcsolják és elérhetővé teszik a kerületi lakosok számára. A töltés RFID kártyával fog indulni, amit csak XI. kerületi villanyautósok igényelhetnek majd. Pont az a kör, akiknek az otthoni töltési lehetőség miatt ezen a helyszínen ritkán vagy szinte soha nincs szükségül nyilvános töltésre. A vidékről vagy más kerületből érkezők, akiknek a hazajutáshoz a villámtöltő nélkülözhetetlen lenne, valószínűleg ki lesznek zárva a felhasználói körből.

A kapunk belül az épület falán már látható a saját autóik számára telepített hagyományos töltő.

A XI. kerületben egyébként a napokban üzemelték be az Allee Bevásárlóközpont mélygarázsának első négy töltőjét is, amit további készülékek követnek majd.

Elektromos autót használsz?