A Tesla meghosszabbította az ingyenes Supercharger használatot

Még november elején jelentette be Elon Musk a Tesla vezetője, hogy a 2017. január 1-től megrendelt autók már nem használhatják korlátlanul és ingyenesen a cég Supercharger hálózatát. Úgy tűnik, hogy az év végi hajrában valószínűleg nem mindenkinek sikerült időben lezárnia a rendelését, ezért a korlátlan ingyenes Supercharger joggal bíró autók rendelhetőségét 2017. január 15-ig meghosszabbítják. A töltési lehetőség másik feltétele, hogy az autót 2017. április 15-ig le is gyártsák.

Óriási változás ez a korábban ilyen formán ingyenes autózást kínáló villanyautó gyártó üzletpolitikájában. Így már sokak számára kevésbé lehet vonzó a luxusautó megvásárlása, pedig az ingyenes töltés az autósok többsége számára egy kihasználatlan extra. A Supercharger ugyanis nem a mindennapi használatot, hanem a hosszabb távok megtételét segíti. Így ha valaki évente 2-3 utazáshoz, utazásonként 3-4 alkalommal használja ezeket a töltőket, akkor alig néhány tízezer forintot spórol az energián, miközben a felhasznált energia többségét úgyis otthon, saját hálózatáról tölti. Ráadásul a Tesla ezután is biztosít évente 400 kW ingyen áramot (kb. 1600 km-re elegendő energia) a Supercharger hálózaton minden olyan Tesla tulajdonos számára, akik január 15. után rendelik meg az autójukat. A korlátlan Supercharger használattal eladott, illetve a fenti új határidőig megrendelt autók ezután is korlátlanul használhatják majd a hálózatot. Használt Tesla vásárlásakor erre érdemes lesz figyelni!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?