Főoldal » elektromosautó-töltés » Jelentős e-töltőállomás bővítés történt a Westend Bevásárlóközpontban

Jelentős e-töltőállomás bővítés történt a Westend Bevásárlóközpontban

Az eddigi 5-ről 18-ra bővítette a nyilvánosan elérhető parkolóhelyeken használható elektromos autó töltőinek számát a budapesti Westend Bevásárlóközpont. Az egyenként 22 kW-os töltőkből 10 található a külső parkolóház A szintjén (ahol eddig a két csatlakozós töltőoszlop állt), 4 db került a mélygarázs P1-es szintjére (ahol eddig két töltő volt), és 2 a mélygarázs P3-as szintjére (ott eddig két felfestett helyen egyetlen csatlakozó volt elérhető). Ezeken felül további két csatlakozási pont vált elérhetővé a bevásárlóközpont és a külső parkolóház közötti A szervizút mentén elhelyezett töltőoszlopon.

A szervizút mellett elhelyezett töltők kivételével a többi ugyanúgy használható, mint eddig. Regisztráció nélkül a parkolási díj ellenében lehet tölteni, de az ingyenes villanyautós kártya kiváltásával a bevásárlóközpont napi 4 óra ingyenes parkolással várja az elektromos autóval közlekedőket. Természetesen a töltésére az ingyenes parkolás igénybevételekor sem kell fizetni. A töltés 2017 év végéig még biztosan ingyenes lesz, a folytatásról a bevásárlóközpont vezetése később hoz döntést.

A Westendben felszerelt töltőkhöz hasonló modellek az elmúlt néhány hétben az IKEA és az Asia Center parkolójában már jól vizsgáztak. A töltés az autó csatlakoztatásakor automatikusan indul, nincs szükség külön azonosításra. Az eddig használt 11 kW-os töltőket hamarosan eltávolítják, és elkészülnek a felfestések és a dekorációk is.

Fontos megemlíteni, hogy a külső parkolóház A szintjén az üzemeltető a parkolószintnek a töltők felőli végét teljesen elzárja a hagyományos autók elől, oda kizárólag elektromos járművekkel lehet majd behajtani. Ennek betartatását már most is biztonsági személyzet felügyeli, így a töltőket várhatóan nem fogják hagyományos autókkal foglalni. Igazán praktikus és ésszerű megoldás!

A frissen átadott töltők felavatásaként pénteken a Westend Bevásárlóközpont ad otthont a Villanyautósok márciusi találkozójának, ahova minden elektromos autót használót szeretettel várunk. Időpont: 2017. március 31. (péntek) 18:00. Ezen a találkozón tartjuk a tavaszi nagy adatkiolvasást is, ahol a megjelenő villanyautósok képbe kerülhetnek az autójuk akkumulátorának állapotáról (csak LEAF és Zoe).

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »