Beüzemelték a budapesti IKEA elektromos autó töltőit

Ma reggel beüzemelték az IKEA budapesti áruházának mélygarázsában a nemrég felszerelt elektromos autó töltőket. A 8 db töltő az áruházból a mélygarázsba érkezve bal kéz felé a falon találhatók.

IKEA Budapest, működnek a töltők

Ma fél 11-kor még az összes hely szabad volt, de a zöld lámpák mintha vonzanák az autósokat. Annak ellenére, hogy a mélygarázsban bőven volt még szabad hely, a 8 töltőből 4 előtt már állt hagyományos autó.

IKEA Budapest, az erős zöld fény vonzza az autósokat

Biztosak vagyunk benne, hogy az IKEA gyorsan pótolni fogja a felfestéseket, hogy minden autós lássa, hogy ezekre a helyekre csak elektromos autóval és csak a töltés idejére szabad beállni.

A töltők egyébként Type2 csatlakozósak, így a többi nyilvános AC  töltőn használatos kábellel lehet igénybe venni őket. Az IKEA-tól kapott tájékoztatás szerint mindegyik 22 kW-os teljesítményű. A kipróbáláshoz használt Renault Zoe majdnem tele volt, így már nem vett fel elég nagy teljesítményt ahhoz, hogy ezt valóban igazolni is tudjuk, viszont a töltők mögött lévő életvédelmi relé jól bírta a Zoe tesztet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?