Elektromos autó villámtöltőt avattak Zalaegerszegen

Ma délelőtt felavatták Zalaegerszeg belvárosában a zalai megyeszékhely második elektromos autó villámtöltőjét. Az Evopro gyártmányú oszlop az Európa tér és a Dísz tér (Dísz tér 7.) közötti közterületre került, ahol a nap 24 órájában bárki számára ingyenesen elérhető.

Az 50 kW teljesítményű DC és 22 kW teljesítményű AC töltésre képes e-töltőállomás egyszerre két autó (1 AC és 1 DC) töltésére alkalmas, bár a képek alapján úgy tűnik, hogy megállni egyszerre csak egy autóval lehet előtte. Az egyenáramú (DC) töltésnél a készülék mind a CHAdeMO, mind pedig a CCS szabványokat támogatja. Ezek segítségével a mai középkategóriás villanyautók többségének akkumulátora fél óra alatt 80%-ra tölthető, így egy kávészünet közbeiktatásával akár hosszabb út is bevállalható elektromos autóval. A többi oszlophoz hasonlóan a töltés itt is ingyenes.

Zalaegerszegen ez már a második villámtöltő. Az elsőt még három éve a Nissannal együttműködve telepítették a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnoknál a Stadion u. 3. alatt. Az új töltőnek köszönhetően a CHAdeMO rendszerű autók mellett már az európai CCS rendszerűeket is lehet tölteni a városban.

A mostani töltő egy NGM-es pályázat keretében valósulhatott meg, de a zalaegerszegi városvezetés további két villámtöltő és két gyorstöltő tervével az önkormányzatok számára kiírt pályázaton is indult.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?