Főoldal » elektromos autó » Elgondolkodtató videóval hívja fel a figyelmet a fenntartható fejlődésre a Nissan

Elgondolkodtató videóval hívja fel a figyelmet a fenntartható fejlődésre a Nissan

Az elektromos közlekedés terjedésének egyik alapvető akadálya, hogy a fogyasztók gyakran egyáltalán nincsenek tisztában a hagyományos meghajtású autójuk használatának környezeti következményeivel, vagy ha igen, akkor sem tudják, hogy milyen alternatív lehetőségeik vannak a tisztább autózás érdekében, hiszen a reklámok továbbra is a füstös gépkocsikat tolják az arcukba. A Nissan az elmúlt egy évben meglehetősen aktívan tevékenykedett azért, hogy olyan kisfilmek is eljussanak az emberekhez, amik az elektromos járműveket népszerűsítik. A japánok nem buták, pontosan tudják, mi kell egy jó reklámhoz: egy gyönyörű nő, aki miatt akkor sem kapcsol el a néző a hirdetésről, ha abszolút nem érdekli, hogy miről szól. Tavaly februárban meg is találták a tökéletes választást Margot Robbie személyében, akit már az egész világ ismer az Öngyilkos Osztag és a Wall Street farkasa című filmsikerekből, és a Nissan első elektromos jármű és fenntarthatósági nagykövetének, és zéró emissziós programjának új arcának választották.

A színésznő jelenléte vitathatatlanul feldobja a Nissan kisvideóinak hangulatát, ám az első két felvétel után – melyekben inkább az izgalomra, látványvilágra, és a humorra koncentráltak a rendezők, a legújabb már egy sokkal komolyabb hangvétellel próbálja felhívni a nézők figyelmét világunk problémáira, amire még a fekete-fehér szűrő is rátesz egy lapáttal. A videóban elhangzó gondolatébresztő mondatokat a csinos nagykövet fogalmazta meg, melyeket nyílt levélként címez minden egyes földlakónak, hiszen a mi jövőnket, és az utánunk következő generációk sorsát is mindannyiunk döntése meghatározza. A kisfilm végén aztán természetesen az új Nissan LEAF-fel hajt el a főszereplő, hogy a nézőnek még véletlenül se legyen kétsége afelől, hogy melyik autóval tudja a legtöbbet tenni a fenntarthatóság érdekében.

„Bízom benne, hogy lehet egy kis szerepem az emberek inspirálásában arra, hogy az energiatermelés alternatív formáit felfedezzék, és egy mindenki számára jobb jövőt biztosító autóra váltsanak. A lényeg az, hogy mindannyian változtathatunk, és nem kell várnunk másokra, hogy megtegyék helyettünk” – mondta el Margot Robbie a film kapcsán.

A Nissan legelső kisfilmjében egyébként a BladeGlider háromüléses villanyautó prototípusába ültette be az ausztrál származású világsztárt és küldte el egy körre a versenypályává átalakított monacói utcákon, megmutatva, hogy az elektromos meghajtás is lehet izgalmas és vonzó. Szerencsére a második videóban a gyártó már olyan kocsikat kezdett el mutogatni, melyeket tényleg a piacra szán, így ebben már az új Nissan LEAF és az e-NV200 elektromos furgon is felvonul, és bemutatja vontatói képességeit. Íme a két videó:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.