Túl nagy volt a felháborodás, olcsobb lett a Supercharger

Néha van az úgy, hogy egy cég lépése annyira kiveri a biztosítékot a fogyasztóknál, hogy kénytelen visszakozni. Bár a Facebook kommentek alapján olvasóink többsége korrektnek tartotta a Tesla Superchargerek új díjszabását, valószínűleg a 33% körüli emelés kicsit sok volt egyszerre a Teslások többségének.

Vastagon fogott a ceruza

Az Electrek cikke szerint csak az ő oldalukon több mint 1100 komment érkezett a hírre, miszerint nagyjából harmadával nőttek egyik napról a másikra a Superchargerek árai. Mint mi is beszámoltunk róla, a Tesla töltőhálózatának eddig legnagyobb emelését hajtotta végre a napokban, amikor is átlagosan 33%-kal emelkedtek az árak. Az új rendszerben ráadásul állomásonként más-más díjazást alkalmazhatnak, így válaszolva az eltérő helyi nagykereskedelmi árakra – és persze így a túlterhelt lokációkat is kicsit tehermentesíteni lehet.

Az amerikai Superchargerek többségénél bruttó 90-100 Ft-ra, Európában 95-105 Foritnra, míg hazánkban kilowattóránként 81 forintra emelkedtek az árak az előző hét végén. A megnövekedett bevételekből a hálózat üzemeltetését, bővítését és fejlesztését kívánja a Tesla fedezni.

Azonban valószínűleg a vártnál sokkal nagyobb ellenállásba ütközött az akció, ezért most 10%-os árcsökkentést hajtottak végre. Reméljük ez még belefér a cégnek és emiatt nem fog megállni a hálózat fejlesztése. A sormási és a győri villámtöltőnél jelenleg  73,24 forintot kell fizetni, az európai árakat itt nézhetjük meg, de egy pár országot alább mi is kiemeltünk – a könnyebb áttekinthetőség kedvéért, kerekítve és az MNB mai 318-as Euro árfolyamával számolva forintban mutatjuk a tarifát.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.