Nice Try – ezért imádjuk a Tesla humorát

Az, hogy a Tesla mérnökei élükön Elon Muskkal elég jó humorérzékkel vannak megáldva senkinek sem újdonság. Nincs még egy autógyártó amely ennyi Easter Egg-et rejtettek volna el járműveiben. Elég csak a “szárnyaikat” csapdosó és zenére villogó, táncoló Model X-ekre emlékeznünk, vagy a videojátékokra amelyeket a Teslák hatalmas központi kijelzője rejt, de emlékezetes volt még Elon Musk vízalatti James Bond autójának grafikája a klíma vezérlésén, vagy a navigáció Mars felszíni viccelődése.

Az alábbi példa egy újabb, nagyon frappáns poén, összekacsintás a márkai híveivel. A Tesla PR csapata nyilván sejtette, hogy a Model Y bejelentése hatalmas érdeklődésre tart számot és mivel még ember nem látta az autót, a rajongók minden szalmaszálba bele fognak kapaszkodni, hogy a premier előtt megtudják a részleteket. Így amikor kirakták az autó sziluettjét a honlapra, majd kiküldték az ajánlási program nyerteseinek a digitális meghívókat az eseményre, számítottak rá, hogy a félhomályba burkolózó grafikát megpróbálják majd darabokra szedni, hogy meglessék az autót.

No de ennyire azért a Tesla sem adja könnyen a vérét és, hogy ezt a próbálkozók tudtára adja, hagyott egy kis üzenetet. Akik megpróbálták a kontraszttal és a fénnyel játszva kivilágosítani a meghívó grafikáját, egy vicces  rendszámtáblára bukkantak: “nice try” – így a Model Y  kivilágosítása után előtűnő első rendszáma, azaz magyarul nagyjából “azért, ugye nem gondoltátok komolyan, hogy ez ennyire egyszerű lesz?!”.

EZT OLVASTAD MÁR?  A Toyotától elpártolók fele Teslát vásárol
“Nice try” mondja szarkasztikusan a rendszám – ha elsőre nem látszik, vegyük maximumra a monitor fényerejét. Forrás: Reddit/tdmd

Elektromos autót használsz?