Elfogták a vandált, aki fúróval esett neki a Superchargereknek

Letartóztatták azt a férfit, aki még január 24-én éjjel több Superchargert is megrongált a Utah állambeli St. George városában, nem csak jelentős kárt okozva ezzel a Teslának, de veszélyeztetve saját, és mások életét, valamint meghiúsítva az állomásra érkező teslások töltését. A vandalizmus nyomait másnap fedezte fel egy Tesla-tulajdonos, aki elmondta, hogy látszólag egy késsel akarták átvágni a töltőkábelt, ám miután az túl nehéz feladatnak bizonyult, az elkövető egy fúróval díszítette ki a töltőfejet.

A St. George News beszámolója szerint a tettest valójában már a rongálást követő órákban elfogta a rendőrség birtokháborításért, amikor a töltőállomáson történtekről még nem érkezett kárbejelentés, ám szemtanúk beszámolója alapján a férfi többször is azzal kérkedett, hogy megrongált egy Tesla-töltőt. Az 52 éves Johnny Doak később a rendőrségen is bevallotta tettét. A magyarázata az volt, hogy egy elhunyt rokonát gyászolva túl sok alkohol csúszott le a torkán, és részegen éppen az útjába akadtak a Superchargerek. A gyász öt fázisáról bizonyára mindenki hallott, de legjobb tudomásunk szerint egyetlen pszichológiai tanulmány sem sorolja közéjük az elektromosautó-töltők vagdosását. Az alkoholos italok valóban jó társaságnak tűnhetnek súlyos lelki trauma esetén, de valljuk be, olyat sem sűrűn hallunk a hírekben, hogy valaki egy fúróval a kezében indult el a kocsmából bosszút állni a világon az őt ért sérelmekért. Nem zárható ki tehát, hogy a férfi eleve a Superchargerek ellen felfegyverkezve indult útnak aznap éjjel.

EZT OLVASTAD MÁR?  Tudod-e, hogy hogyan töltötték az elektromos autókat 100-120 évvel ezelőtt?
Johnny Doak villanyszerelőre itta magát, de könnyen csúnya vége lehetett volna az éjszakának, Forrás: St. George News

Doakot 5000 dollárt meghaladó szándékos károkozással vádolta meg a bíróság, és 10 ezer dolláros óvadék ellenében hagyhatja el az őrizetet.

Elektromos autót használsz?