Ismét mentett az Autopilot

Egy oldalról érkező autó elől rántotta el a kormányt és váltott sávot a Tesla Autopilot, ezzel megelőzve egy balesetet. A videóból nem érezhető a sebesség, pedig mindkét autó 120 km/h-val haladt az autópályán. Vajon minden autóvezető folyamatosan figyel minden irányba folyamatosan és sikerül ennyire gyorsan reagálni egy oldalról érkező veszélyre? Az Autopilot biztosan állandóan figyel, nem alszik el a volánnál, nem tereli el a figyelmét az autóban síró gyerek és szerencsére soha nem nyomkodja a mobiltelefonját vezetés közben.

Amikor nem sikerül megóvnia egy balesettől az autóban utazókat, a hír mindig bejárja a világsajtót, miközben rengeteg olyan esemény történik, amit említésre méltónak sem tart a média, hiszen nem folyt vér. Abban biztosak lehetünk, hogy amíg a biztosítók kedvezményt adnak a vezetéstámogató rendszerek miatt a biztosítási díjból, addig lényegesen több az olyan helyzet, amikor a gép gyorsabban és jobban reagál, mint ahányszor hibás döntést hoz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.