Főoldal » elektromos autó » elektromos autó teszt » Audi e-tron töltése 150 kW-tal Ionity töltőn

Audi e-tron töltése 150 kW-tal Ionity töltőn

Sokáig úgy tűnt, hogy az Ionity töltőhálózat egy korát meghaladó gigaberuházás lesz, mivel autó még nincs ami ki tudná használni a teljesítményét. Aztán szépen sorban jelentek meg azok az autók, amelyek 70-80-100 illetve akár 150 kW-tal is tudnak tölteni, így kezd értelmet nyerni a 350 kW-os maximális teljesítményre tervezett hálózat.

Aki hosszabb ideje használ már elektromos autót, az tudja, hogy a hosszabb utak megtételéhez szükséges idő nem csak a hatótávon, hanem a töltési sebességen is múlik, hiszen ha az autót nem lehet elég gyorsan tölteni, akkor nem érdemes vele gyorsan sem menni, hiszen egy alacsonyabb sebességnél a kisebb fogyasztás miatt végül időt nyerünk. Az Audi e-tronnal nem kell ilyen kompromisszumot kötni. Az Audi első elektromos autóját az Ionity első magyarországi töltőállomásán teszteltük.

Az Audi e-tron töltésének zsenialitása nem az, hogy nagy maximális teljesítménnyel tölt, hanem hogy ezt a nagy teljesítményt szinte bármilyen töltöttségi szintnél tudja, de még 80%-nál sem esik vállalhatatlan szint alá. Tehát ha úgy adódik, hogy 60%-os töltöttségnél kell megállni mosdóba vagy egy kávét meginni, akkor is számíthatunk a nagy teljesítményű töltésre.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.