Hatalmas töltőparkot nyitott az EnBW Németországban

Az EnBW energiaszolgáltató megnyitotta Európa egyik legnagyobb elektromosautó-töltőállomását Németországban, az 1-es és 2-es autópályák kereszteződésénél, Rajna-Vesztfália régióban. Az új töltőparkban egyszerre akár 52 elektromos autó tölthető, a töltők csúcsteljesítménye 300 kW.

Az új töltőállomásra 26 db Alpitronic HYC300 töltőoszlopot telepítettek, melyek egy autót akár 300 kW csúcsteljesítménnyel tudnak tölteni, de ha oszloponként két járművet csatlakoztatnak, akkor 150 kW-ra csökken az egy autónak jutó maximális teljesítmény. A töltőállomást napelemes tetővel is ellátták, melynek teljesítménye 120 kWp. Természetesen mosdó és fedett ülőhelyek is szolgálják a villanyautósok kényemét.

Az EnBW Hypernetz már 50 helyszínen üzemeltet nagy méretű töltőállomásokat Németországban, összesen pedig több mint 200.000 töltőpontot üzemeltetnek 9 európai országban.

Címlapkép: EnBW / Dulic Endre

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.