Főoldal » elektromosautó-töltés » Ultragyors töltőpark-hálózatot épít a Gridserve

Ultragyors töltőpark-hálózatot épít a Gridserve

A Gridserve felpörgeti az ultragyors töltőhálózatának fejlesztését az Egyesült Királyságban. Jelenleg tizenegy töltőpark van építés alatt, melyeken egyenként 6-12 db nagy teljesítményű töltőpontot alakítanak ki. A vállalat 2022. második negyedévére 20 elektromosautó-töltőállomást tervez.

Az Electric Forecourt kényelmes és hasznos időtöltést biztosít a töltés idejére (Fotó: Gridserve)

A töltőállomások az Egyesült Királyság fontosabb főútvonalai mentén helyezkednek majd el. Az állomásonként telepített 6-12 db ultragyors töltőoszlop, melyeket az ABB szállít, 350 kW maximális teljesítménnyel rendelkezik majd és a CCS mellett a CHAdeMO szabványt is támogatják.

A Gridserve elsősorban az idén nyáron megvásárolt Ecotricity zöldenergia-szolgáltató hálózatát követi a töltőállomások megvalósításánál, amelybe több tízmillió fontot fektetnek. Az új állomások kiépítése mellett az Ecotricitytől átvett több mint 300 már meglévő, szintén autópályák mentén elhelyezkedő töltőpont cseréjét is tervezik.

A töltőállomások között több Electric Forecourt típusú helyszín is lesz, melyeken akkumulátoros energiatárolókat és akár 24 db ultragyors töltőpontot terveznek. Ezeknél az állomásoknál lehetőség lesz a jövőben 500 kW töltőkapacitás kiépítésére is elektromos buszok és teherautók számára. Egy ilyen töltőállomás már jelenleg is üzemel, két további építés alatt áll, 2025-re pedig összesen 100 hasonló helyszín kiépítését tervezik. A töltőállomásokon olyan kényelmi szolgáltatásokat is megvalósít majd a cég partnere, a Moto, mint szupermarket, kávézó és étterem.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.