Főoldal » elektromos autó » Ettől az autószalontól a hideg is kiráz

Ettől az autószalontól a hideg is kiráz

Megnyitotta a világ első, hóból épített autószalonját a kínai Geely autógyártó csoporthoz tartozó Polestar. Az úgynevezett Snow Space az Északi-sarkon, a finnországi Rovaniemi városában épült fel, mintegy 3000 köbméter hó felhasználásával. A három hét alatt felhúzott különleges építménynek minden éle 12 méter hosszú, azaz teljesen kocka alakú, falai pedig körülbelül két méter vastagságúak. A megépítéséhez szükséges havat az Ounasvaara síparadicsomból szerezték be, és a február 26-i zárást követően szintén ide fogják visszaszállítani.

A fagyos bemutatótermet a Polestar svédországi Göteborgban található központjának minimalista skandináv dizájnja ihlette, és a vállalat építészei által készített tervek alapján a finn Frozen Innovation céggel építették meg. A Snow Space látogatói megtekinthetik a Polestar mindkét, tisztán elektromos modelljét, de akit inkább a jégszobrászat érdekel, azok számára helyi művészek elkészítették a jármű néhány alkatrészét jégből.

A Polestar hókockája a Polestar 2 sarkvidéki tesztvezetéseinek kiindulópontjaként is működik, de egyfajta platformként is szolgál az autógyártó és a városban zajló Arctic Design Week közötti együttműködésnek. A Snow Space a második Polestar bemutatóterem Finnországban, és egyike a körülbelül 130 szalonjuknak világszerte.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.