Főoldal » elektromos autó » elektromosautó-akkumulátor » Egy lépéssel közelebb került a BMW a szilárdtest-akkumulátorhoz

Egy lépéssel közelebb került a BMW a szilárdtest-akkumulátorhoz

Új szakaszba lépett a BMW Group és a szilárdtest-akkumulátorok fejlesztésében élenjáró amerikai Solid Power együttműködése, miután egy kibővített közös fejlesztési megállapodás keretében K+F engedélyt kapott a BMW a partnere technológiájára. Ez a licensz lehetővé teszi a bajor autógyártó számára, hogy a Solid Power gyártósorának mintájára saját prototípus gyártósort hozzon létre a München melletti Parsdorfban található Cell Manufacturing Competence Center létesítményében.

A Bloomberg értesülései szerint az akkucella-prototípusok gyártása még az idei év első felében megkezdődik.

„A BMW továbbra is elkötelezett a szilárdtest-akkumulátorok iránt, amely technológia véleményünk szerint jelentős potenciállal rendelkezik a jövőre nézve. Alig várjuk, hogy még szorosabb együttműködésben dolgozhassunk a Solid Power vállalattal, és a Solid Power tervei alapján kiépíthessük saját kapacitásunk szilárdtest-akkucellák gyártásához a kísérleti létesítményünkben. Arra számítunk, hogy ez a megállapodás felgyorsítja szilárdtest-prototípus sorozatunk gyártását és vállalataink közös céljának elérését, hogy kereskedelmi forgalomba hozzuk ezt az ígéretes cellatechnológiát” – mondta Frank Weber, a BMW AG fejlesztési részlegének igazgatótanácsának tagja.

A következő lépésként a Solid Power azt tervezi, hogy 2023-ban teljes körű autóipari cellákat szállít a BMW Group számára tesztelési célokra. Ha minden jól megy, a legelső BMW bemutatóautó szilárdtest-akkumulátorral még 2025 előtt bemutatkozik.

Hogy jelenleg hol tart a technológia fejlesztése és mikor kerülhetnek sorozatgyártásba, illetve kereskedelmi forgalomba a szilárd elektrolitos akkucellák, azzal ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.