Sorra emelik a töltési díjakat a magyar szolgáltatók

Az elektromos energia árának emelkedését sajnos nem tudják lenyelni az elektromobilitás szolgáltatók, így az oszloponként változó árazás egyre több szolgáltatónál bonyolítja a villanyautósok életét.

Nemrégiben a Mobiliti és a TEA. szolgáltatók átváltozásáról számoltunk be, most pedig négy további szolgáltató, az Emobility Solutions, az evDirect, az Optimum Way és a Parkl új árait foglaljuk össze.

Az Emobility Solutions hálózatának jelentős részét a Stop Shop üzletek parkolóban lévő AC töltők jelentik, melyeken a töltési díj 280 Ft/kWh-ra emelkedett, a cég Dunaújvárosban lévő töltőpontjain pedig 330 Ft/kWh valamint 100 Ft/töltés töltésindítási díj fizetendő.

Az evDirect Szekszárdon és Pécsen lévő töltőoszlopain kényszerült a töltési díj emelésére a megnövekedett energiaárak miatt. Jelenleg 280 Ft/kWh fizetendő, és sajnos a közeljövőben, február 1-től újabb 39 forintos díjemelésre számíthatunk, a jövő hónaptól 319 Ft/kWh lesz a töltési díj.

Az Optimum Way hálózatában az eddigi egységes 150 Ft/kWh díjat 200 és 400 Ft közötti díjazás váltja fel, szintén kWh alapon. Az M3 autópálya-pihenőkben Gödöllő környékén és Miskolcon az Orlen (korábban Lukoil) benzinkutakon, valamint a Somló Spirit helyszínen 200 Ft/kWh, Veszprémben 250 Ft/kWh, Mezőkövesden és Szombathelyen 270 Ft/kWh, Celldömölkön, Kecskeméten, Tárnokon pedig 400 Ft/kWh az új ár.

A Parkl hálózatában már korábban is előfordultak helyszínenként eltérő árak, ettől a héttől azonban a kWh alapú jellemző árak AC töltőn 149 forintra, DC töltőn pedig 179 forintra emelkedtek, de egyes töltőpontokon ezeknél magasabb árakkal is találkozhatnak az autósok, így indokolt a használni kívánt helyszín árának ellenőrzése az applikációban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.