Főoldal » elektromosautó-töltés » Már ötvenezer töltőből áll a Supercharger hálózat

Már ötvenezer töltőből áll a Supercharger hálózat

Tizenegy év alatt 50.000 töltőből álló hálózatot épített ki a Tesla, X-elte az ex-Twitteren a Tesla Charging. Az első hat Superchargert 2012 szeptemberében telepítették. Érdekes párhuzam, hogy az ABB is éppen idén adta el az egymilliomodik töltőjét, amelyből szintén 50.000 darab volt egyenáramú DC töltő.

A Tesla a 45.000-es mérföldkő elérését idén áprilisban jelentette be, így havonta körülbelül ezer új töltővel bővül a Tesla töltőhálózata, melyet egyre több országban már nem csak Teslával vehetnek igénybe a villanyautósok.

Magyarországon jelenleg két helyszínen, Óbudán és Székesfehérváron folyik az építkezés. Óbudán a múlt héten már felszerelték a 12 töltőoszlopot, de a transzformátorra még várni kell, a pletykák szerint legkorábban szeptember végén, de talán csak október elején vehetik használatba a Teslások az új töltőket.

Tesla Supercharger, Óbuda (fotó: Rékási Gábor)
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.