Főoldal » elektromosautó-töltés » Itt akár 180 villanyautó is tölthet egyszerre

Itt akár 180 villanyautó is tölthet egyszerre

Egyszerre akár 180 elektromos autó is tölthet a Birminghamben csütörtökön átadott új töltőközpontban, amely immár a legnagyobb ilyen helyszín az Egyesült Királyságban, és valószínűleg egész Európában aligha akad párja.

A BP Pulse, The EV Network (EVN) és a NEC Group közös projektjében megvalósított “Gigahub” (így nevezi legnagyobb töltőállomásait a BP Pulse) 16 Alpitronic Hypercharger HYC300 típusú töltőoszlopot kínál a villanyautósok számára, melyekről DC hálózaton akár 300 kW teljesítményt is felvehetnek majd az erre képes járművek. Amennyiben két elektromos autó csatlakozik az oszlopra egyszerre, a teljesítmény megoszlik közöttük. Két villámtöltőt kifejezetten a mozgáskorlátozott ügyfelek számára helyeztek el.

Az összesen 30 DC töltőpont mellett 150 AC töltőpont is elérhető a NEC Campus parkolójában kialakított töltőközpontban, ezek 7 kW teljesítményt kínálnak az elektromos autóval érkezők számára.

A megnyitón részt vett Jeremy Hunt pénzügyminiszter is, aki elmondta, hogy ez minden idők legnagyobb értékű magánbefektetése a brit elektromos töltőhálózat fejlesztésébe – a projektet a Zood Infrastructure Limited finanszírozta 8 millió fonttal, átszámítva körülbelül 3,6 milliárd forinttal. A NEC Campus egyébként az Egyesült Királyság legnagyobb kiállítási helyszíne és Európa egyik vezető rendezvényhelyszíne, ahol évente mintegy 7 millió látogató fordul meg, de az M42, M6 és A45 autópályák közelsége miatt akár több tízmillió autóst szolgálhatnak ki a BP Pulse üzemeltetésében álló töltőberendezések.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.