Csak óvatosan a Tesla távirányító nyomkodásával

A Tesla távirányító nem csak azért különleges, mert az autóhoz hasonlító formájú, hanem mert szinte minden oldala érintésérzékeny. Különböző fajta, és különböző helyekre célzott nyomással különböző események kezdeményezhetők. A vezetőoldal kétszeri gyors megnyomása például kinyitja a vezetőoldali ajtót, és ugyanígy nyitható az utasoldali első ajtó is. Valószínűleg ezt felejthette el a Sydney-ben praktizáló fiatal állatorvos, Dr Sam Kovac, akinek a rendelője előtt parkoló Tesla Model X-ének egyszer csak kinyílt az úttest felőli (vezető oldali) ajtaja, amit egy épp elhaladó kamion azonnal porrá is zúzott. Az estről az épület kültéri biztonsági kamerája készített megrázó felvételt.

Az orvos állítása szerint senki sem nyúlt a távirányítóhoz, az autó teljesen önállóan nyitotta ki az ajtókat, így szerinte az egész eset a Tesla rendszerének a hibája. A Tesla ezzel szemben a logok alapján azt mondja, hogy az ajtók nyitását dupla kattintással lehetővé tevő funkció aktív volt a baleset idején, és a két első ajtó nyitását négy egymást követő kattintással kezdeményezték. Az orvos ezek után nem tud megbízni a Teslában, amit a Tesla elfogad, így a javítás után csökkentett értéken hajlandó visszavásárolni tőle az autót. (frissítés: 2017-09-26 08:10 – a hírben eredetileg kattintás helyett tévesen érintés szerepelt)

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?