Miért nem üzemel a villámtöltő Szombathelyen?

Szombathely tavasszal csatlakozott azon hazai települések egyelőre rendkívül szűk listájához, amelyek villámtöltő telepítésével segítik az emobilitás magyarországi térnyerését, ezen belül pedig a villanyautósok közlekedését. A program egyetlen szépséghibája, hogy a töltő a telepítés óta nem működik, egy kikapcsolt töltő pedig sem az emobilitás térnyerését, sem pedig a villanyautósok közlekedését nem segíti. Elképzelhető, hogy a vadonatúj Evopro villámtöltőhöz még nem áll rendelkezésre a megfelelő elektromos áram bekötés (nem ritka, hogy a készülék hamarabb elkészül, mint az áramszolgáltató a teljesítménybővítéssel)? Lehet, bár ennek ellentmond, hogy nemrégiben láttak egy Teslát tölteni a készülékről. Tehát a feltehetőleg közpénzből beszerzett töltő használatának nem technikai, hanem elvi okai lehetnek.

Próbáltunk telefonon érdeklődni az önkormányzatnál, de minden egyes hívás után új nevet kaptunk, hogy kit kell keresni, míg elérhetetlen emberekhez nem jutottunk. Akivel beszéltünk az nem tudta megmondani, hogy miért nincs még bekapcsolva a töltő, de volt aki megerősítette, hogy fizikailag működőképes. Várjuk a szombathelyi városvezetés tájékoztatását, hogy miért nem kapcsolják be azt a töltőt, aminek kiépítésére sok millió forintot költöttek közpénzből, illetve hogy mikortól lesz nyilvánosan használható a környék egyetlen villámtöltője.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »