Már a töltők állapotát is jelzi a magyar TöltőPont applikáció

Új, kimondottan hasznos szolgáltatással bővült a hazai fejlesztésű TöltőPont alkalmazás. Az applikáció legfrissebb verziója egyes töltőknél már azt is képes megmutatni, hogy az adott csatlakozót épp foglalja-e valaki. Ezzel elkerülhetők az olyan bosszantó szituációk, amikor az autós csak a töltőhöz érkezvén tudja meg, hogy annak már minden csatlakozója foglalt. A szoftver legújabb verziójának segítségével előre megkereshetők a legközelebbi szabad töltők.

A TöltőPont által használt megoldás előnye a többi közösségi applikációval szemben, hogy a töltő foglaltságát nem az applikáció felhasználóinak bejelentései alapján, hanem a töltővel kommunikálva, teljesen automatikusan állapítja meg. Emiatt viszont egyelőre mindössze három töltő aktuális állapotát ismeri (Boldogkőváralja, Taksony, Budagyöngye Bevásárlóközpont), de a lista a töltőüzemeltetők nyitottságának függvényében bővíthető. A TöltőPont app mind Android mind pedig iOS rendszerre elérhető.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?