Elektromos autó töltő Nagykanizsán

Nagykanizsa és környéke nagyon hosszú ideig fekete folt volt a villanyautósok térképén, pedig az ország egyik legfontosabb nemzetközi útvonala, az M7-es autópálya is elmegy a város határában. A település áramszolgáltató vállalatának telephelye  előtt (Király utca 1., a parkoló sínekhez közeli végében) azonban áll egy oszlop, amit épp az elektromos autók töltéséhez telepített az E.ON. Jól mutatja a magyar töltő infrastruktúra építés komolyságát (vagy inkább komolytalanságát), hogy erről a nagyon fontos helyen lévő töltőről a szolgáltató nem szólt senkinek, pedig a készülék a jelek szerint mindenki számára elérhető.

A töltőn két darab Type2 csatlakozó található, amelyekről maximálisan 22 kW teljesítménnyel (3×32 A) tölthetők az elektromos autók. Az Adriára igyekvőknek egyelőre még nem ideális, hiszen ez a csatlakozás csak a Renault Zoek számára nyújt belátható időn belül telítődést, de ha a közelebbi cél eléréséhez csak néhány extra km-re van szükség, akkor azt szinte bármelyik autó viszonylag hamar fel tudja venni róla. A töltő indításához a portán elérhető RFID kártyára lesz szükség. Köszönjük az Autonavigátor csapatának az információt és a fotókat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?