KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

Rekordot döntött az első tuningolt Tesla Model 3?

Nem sokkal ezelőtt mutattuk be azokat a fényképeket, amelyek egy, az utcákon eddig nem látott, narancssárga Tesla Model 3-ról készültek az USA Új-Mexikó államában. Mindez azért is volt furcsa, mert e modell gyártásának első pár hónapjában a kiszállítások Kaliforniában koncentrálódtak, hogy az esetleges hibák javítása érdekében a tulajdonosok könnyebben vissza tudják juttatni kocsijukat a gyártóhoz. Az internetre felkerülő legelső lesifotókon kívül azonban több fénykép is eljutott a Teslaratihoz, s ezek mind más és más helyszínen készültek. Legelőször Los Angelesben, a Manhattan Beach mólójánál, csütörtök reggel látták az egyedi Teslát, kicsivel később a hawthorne-i szupertöltő-állomáson vették észre, majd néhány órával később Új-Mexikóban készültek a bemutatott képek. Péntek délután már a kaliforniai kiindulóponttól 2200 mérföldre, az ohioi Dayton városában töltődött egy Supercharger állomáson.

A narancssárga Tesla a daytoni gyorstöltőn, Forrás: Teslarati

A Teslarati első feltételezése a titokzatos Model 3-assal kapcsolatban az volt, hogy vagy egy, a keleti parton lakó Tesla munkatárs, vagy annak egy rokona rendelt autót Kaliforniába, amelyet most próbál hazajuttatni egy transzkontinentális autókázással. Mindezt igazolná az utolsó fénykép is, mely egy New York-i garázs előtt mutatja a kocsit. Ám közben maga a jármű tulajdonosa is posztolt fényképeket az Instagramra, amik közül az egyiken a Manhattan híd látszódik a háttérben, és a képhez az „51:17” felirat tartozik. Ez alapján sokkal valószínűbb az a feltételezés, hogy a tulaj az elektromos autóval történő, két tengerpart közötti távolság megtételének rekordját akarta megdönteni narancssárga Teslájával, s az 51:17, azaz 51 óra 17 perc a futamidejére utal. A híres „Ágyúgolyó futam” elektromos rekordját tavaly állították be egy Tesla Model S-sel, mely 51 óra és 47 perc alatt teljesítette az utat Los Angeles és New York között. Így, amennyiben az új eredményt hivatalosan is megerősítik, a narancssárga Tesla birtokosa új rekordot állított fel.

A Tesla egy New York-i garázs előtt, ami történetesen ugyanaz a garázs, ahová a 2015-ös Ágyúgolyó futam rekorderei is érkeztek, Forrás: Teslarati
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.