Elkészült a legelső Tesla Model S Shooting Brake

Az utóbbi időben több hírt is hallhattunk a Tesla Model S sportkombi változatáról, melynek ötlete állítólag egy üzletembertől jött, aki kevesellte a helyet a kutyáinak a Teslában. A tágasabbá alakított Model S megépítését, nem egy, hanem két tuningcég is elkezdte: egy hónappal ezelőtt a Qwest nevű vállalat mutatott be képeket a munka akkori állásáról, egy hete pedig a holland RemetzCar tett közzé koncepciórajzokat az autó lehetséges kinézetéről.

A Qwest novemberi képein látható, hogy a kocsi eleje gyakorlatilag érintetlen állapotban maradt, a hátulja viszont már majdnem teljesen felvette a kombi formát. Nem véletlenül, ugyanis az autó építői állítólag már egy éve dolgoznak a projekten, és múlt hónapban azt ígérték, hogy karácsony környékére készen is lesz az új Model S P90D. Így is történt, a brit társaság bejelentette, hogy elkészült a legelső működő Tesla S Shooting Brake, mely egyben a legelső villanyautó is ebben a szegmensben.

A britek elmondása szerint egy ilyesfajta munka kivitelezése egyáltalán nem egyszerű feladat, ugyanis a Tesla járművei tele vannak érzékelőkkel, és a legapróbb figyelmetlenség is hibaüzenetet eredményezhet, azonban egyeztetve a gyártóval sikerült elérni, hogy az átalakítás után is megmaradjon a támogatás, és a jövőbeni szoftverfrissítések is sikeresek legyenek az elkészült autón. A jármű megnövelt hátsójának új részei szénszálas anyagból készültek, hogy minimális legyen a súlynövekedés.

 

A brit RemetzCar munkájának köszönhetően a Tesla Model S most már azok számára is elérhetővé válik, akiknek nagyobb csomagtérre van szükségük, mint amennyit az alapmodell kínál. A sportkombi megoldás különösen népszerű lehet Nagy-Britanniában és Németországban, ahol nagy divatja van a szegmensnek, azonban eddig nem volt kínálaton tisztán elektromos meghajtású autó. A Model S átalakítása a legegyszerűbb formában nagyjából 70 000 fontba (átszámítva közel 25 millió forintba) kerül, mely függ a vásárló igényeitől is, azonban ez az ár valószínűleg csökkenni fog.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.