Főoldal » zöld rendszám » Vácon is ingyenes a parkolás zöld rendszámmal

Vácon is ingyenes a parkolás zöld rendszámmal

Egy 2017. december 15-én kihirdetett önkormányzati rendelet (letölthető) eredményeként 2018. január 1-től 5 év után újra fizetőssé vált a parkolás Vácon. A helyi rendelet 11. §-a azonban a díjmentességet élvező körben feltünteti a zöld alapszínű rendszámmal rendelkező autókat is a következő módon:

1) A fizető parkolóban díjmentesen várakozhatnak:

h) természetes személy, gazdálkodó szervezet tulajdonában vagy üzemben tartásában lévő
környezetkímélő gépkocsi, amennyiben világoszöld alapszínű forgalmi rendszámmal rendelkezik, valamint a hybrid hajtású járművek.

A rendelet érdekessége, hogy nem csak a zöld rendszámot élvező plugin hibrid és tisztán elektromos autóknak, hanem a hagyományos hibrideknek is biztosítja az ingyenes parkolási lehetőséget. Hogy ezeknél a járműveknél miként ellenőrzik a jogosultságot, arról egyelőre nincs információnk.

Vác az önkormányzatok számára kiírt pályázaton összesen három darab 2×22 kW-os AC töltőoszlop (vagy inkább EVSE) telepítésének költségeire nyert támogatást. A töltők az előzetes tervek szerint a Piac utcai mélygarázsba, a Széchenyi utca 33. számhoz és a Kossuth utcába kerülnek. A töltők várható beüzemeléséről egyelőre nincs információnk.

Ezekben a városokban ingyenes a parkolás zöld rendszámmal.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.