Alaposan átalakul a Honda Urban EV

Január elején arról érkezett a hír, hogy a Honda Urban EV a márciusi Genfi Autószalonon lesz először megtekinthető gyártáshoz közeli formában, szeptemberben pedig már úgy láthatjuk, ahogy világszerte, így Európában is megvásárolhatják majd a fogyasztók. Felmerült viszont a kérdés, hogy az eredeti koncepció mennyit fog megtartani magából a kétszeres átdolgozás után: sejthető volt, hogy az autó legkedveltebb stílusjegyei, mint például a kerek fényszórók megmaradnak, ám a tesztpéldányokat látva számíthattunk egy kis élsimításra és ajtóátrendezésre.

Honda Urban EV koncepció

A Honda legújabb sajtóközleményében megerősítette, hogy Svájcban rántja le a leplet a retro kisautóról, de a mellékelt fotó még ennél is érdekesebb, hiszen egy teljesen átformált villanyautót mutat. És itt nem csupán plusz két ajtóról beszélhetünk – az éles szögek eltűntek, a fényszórók kisebbek lettek, és megjelent egy kerekded buborékautó, mely látszólag a korábbi dimenzióinak is búcsút intett. Ezzel együtt nyilvánvaló, hogy a látványvilág a 2017-es Urban EV Concept-ben gyökerezik, így továbbra is örülhetünk a nosztalgikus hangulatunkat előcsalogató retro dizájnnak. Hogy aztán az év végéig milyen irányba indulnak tovább a japánok dizájnerei, arról csak találgatni lehet. Egy biztos: egy túlzottan robotikus, elektromos hajtást hangsúlyozó arculattal könnyen lerombolhatja az Urban EV körül felépült érdeklődést a Honda. A gyártó a sajtóanyagában tömegtermelést említ a villanyautó kapcsán, ám sokak szerint éppen azon dolgoznak gőzerővel a tervezők, hogy senki se akarja megvenni a kocsit.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.