Márciusban mutatkozik be az első Európába szánt villany-Honda

A márciusi Genfi Autószalonon mutatja be a 2017-ben Urban EV koncepcióként megismert tisztán elektromos autóját a Honda, mely a legelső kibocsátásmentes modell lesz a gyártó palettáján, mely az európai kontinensen is megvásárolhatóvá válik – írta meg az Autonews. A világhírű autós rendezvényen kiállított Urban már egy a gyártási változatra nagyon hasonlító darab lesz, ám a teljesen végleges dizájn majd csak ősszel, a szeptemberi Frankfurti Autószalonon tárul a szemünk elé, pontosan két évvel a tanulmány premierje után. Az Urban EV koncepció akkor nagy sikert aratott a közönség és az autóipari szakértők köreiben, köszönhetően kis méretének és retro stílusú, szerethető megjelenésének, így ezek biztosan megmaradnak a gyártást követően is. Néhány, november végén készült lesifotóról azt is megtudhattuk, hogy a jellegzetes kerek elülső fényszóróktól sem kell elbúcsúznunk, egy-két változtatásra azonban valószínűleg sor kerül: biztonsági okokból a villanyautó elején lekerekíti az éles sarkokat a Honda, valamint a képeken már öt ajtó díszeleg a kocsin a koncepción látott három helyett. A jármű neve is utal rá, hogy elsősorban városi használatra lesz tökéletes választás a Honda Jazz modellnél 100 milliméterrel rövidebb kocsi, ám a vállalathoz közeli források elmondták, hogy kicsi az esélye, hogy Urban néven érkezzen majd az autó a kereskedésekbe.

Forrás: Autocar

Az Autonews információi szerint 2020 elejétől nyílik lehetőség megvenni a kisautót itt Európában, az ára viszont egyelőre közelítőleg sem ismert. A Honda korábban azt nyilatkozta, hogy számításai szerint 5000 darabot fog tudni eladni belőle egy év alatt, márpedig hogyha alacsonyan tudja tartani az árakat, akkor bizony a kereslet még úgy is az egekben lesz, hogy az elektromos Škoda Citigo, a Volkswagen e-Up!, és a villanyos Citroën C1 is komoly konkurenciát teremt majd számára.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.