HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Videón az elektromos Aston Martin

Először indult el saját 800 V-os akkumulátorát használva az Aston Martin első sorozatgyártásra szánt tisztán elektromos modelljének prototípusa – erről tett közzé videót Twitter-oldalán Andy Palmer, a gyártó vezérigazgatója, melynek leírásában történelmi pillanatnak nevezte a Williams Engineering mérnökeivel közösen elért sikert. Habár a világhírű brit márkától egy szép gyorsulást várnánk, a RapideE látszólag ott még nem tart, de legalább szemtanúi lehetünk, hogy valami elektromobilitással kapcsolatos dolog történik az Aston Martin háza táján. A villanyautó koncepciójának bemutatása óta már több mint három év telt el, és 2019 végén a gyártásnak is el kellene kezdődnie a tervek szerint, a megrendelhető változatról azonban továbbra sem tudunk pontos adatokat. A CEO korábban annyit árult el, hogy a RapideE nem egy újabb Tesla-rivális lesz, hiszen a kaliforniaiak Model S szedánjánál egy jóval magasabb kategóriájú luxust fog képviselni. Így aztán tényleg csak a legvagyonosabb rajongók juthatnak majd hozzá az elektromos Astonhoz, hiszen a RapideE-ből mindössze 155 darab fog készülni.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.