NKM TöltőPont 3.0: fontos, új funkciók mellett megújult a kezelőfelület is

Tegnap délután megújult a legnépszerűbb magyar fejlesztésű elektromos autó töltő kereső applikáció a TöltőPont. A 3.0-ás változat elsőre is szembetűnőbb újdonsága a megújult ikon, amihez frissített, kényelmesebben használható kezelőfelület is társul. A leggyakrabban használt funkciók lebegő ikonjai a térkép jobb alsó sarkába kerültek, hogy a hüvelykujjunkkal a legkönnyebben elérhessük azokat: szűrőbeállítások, aktuális saját helyre ugrás, városok keresése, ikonmagyarázat. A Mobiliti szolgáltató egy külön ikont is kapott, így az általuk üzemeltetett töltőkre egyetlen érintéssel lehet szűrni.

Ennek a látszólag apró fejlesztésnek hamarosan nagyobb jelentősége is lesz, mivel a Mobiliti hálózat töltői hamarosan indíthatók is lesznek a TöltőPont applikációból. A kábel csatlakoztatása utáni automatikus indulás néhány héten belül megszűnik, és a töltéseket az appból lehet kezelni. Ennek eredményeként az autós nyomon tudja követni a töltéseit, és az általa elindított folyamatot csak ő fogja tudni leállítani. Az applikációs indítás mellé hamarosan RFID kártyás azonosítás is érkezik, így a töltők indításához és leállításához az applikációt sem kell majd elővenni. A TöltőPontból való indítást a KÖKI terminál töltőinél vezetik be néhány napon belül, és a sikeres tesztüzem után a rendszer minden Mobiliti töltőn aktiválásra kerül. A Mobiliti hálózat és a Villanyautósok Közösségének tagjai által támogatott töltők állapota (foglalt, szabad, nem elérhető) már eddig is elérhető volt az applikációban, és ez természetesen továbbra is megmarad.

EZT OLVASTAD MÁR?  Minden eddiginél hasznosabb lett a TöltőPont app

A Nemzeti Közművek Mobiliti hálózata alá jelenleg három villámtöltő helyszín és több tucatnyi AC helyszín tartozik. A cég üzemelteti Magyarország legnagyobb töltőszigetét a Nagykanizsa melletti Sormás határában, ahol a Tesla Superchargerek mellett 2 db 50 kW-os DC villámtöltő (egyik 43 kW-os AC ággal is) és 3 db 2×22 kW-os AC töltő várja az M7-es autópályán utazókat. A cég másik autópálya menti töltőhelyszíne az M5-ös balástyai lehajtójánál található szálloda parkolójában üzemel. Az AC töltők többsége Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyében található, de akad néhány Pest megyében és Budapesten is. A Mobiliti jelenleg tucatnyi villámtöltő kiépítésén dolgozik országszerte az autópályák mentén, melyek közül az első már most januárban átadásra kerülhet.

Elektromos autót használsz?