Európában is foglalható a Lucid Air

Néhány nappal ezelőtt beszámoltunk róla, hogy évekig tartó pénzügyi problémák és beváltatlan ígéretek után tavaly novemberben végre hozzálátott arizonai gyárának építéséhez a Lucid Motors, idén pedig már azt is bejelentette, hogy a koncepció formában 2016-ban bemutatott első villanyautóját, az Airt az áprilisban megrendezett New York-i Autószalonon láthatjuk majd végleges formában. A start-up hitelessége jelenleg valahol Fisker szintjén mozog, és borzasztó nehéz elképzelni, hogy a legfrissebb terveinek megfelelően valóban be tudja indítani 2020 végén a sorozatgyártást a Lucid, ám aki még bízik a cég sikerében, és nem szeretne lemaradni a csinos Airről, az immáron Európából is kifizetheti a foglalót az autóért.

A visszatérítendő előleg körülbelül 900 euró az adott ország pénznemétől függően, és jelenleg Németországból, Hollandiából, Norvégiából, Svédországból, Dániából, Finnországból, Spanyolországból, Franciaországból, Belgiumból, Nagy-Britanniából, Olaszországból, Ausztriából, Svájcból, Izlandról, és Monacoból végezhető el a foglalás. A kaliforniai start-up tehát kapásból tizenöt európai piacra betörne, és a későbbiekben a kontinens más országaiban is elérhető lesz az autó, már ha persze nem megy addig csődbe a Lucid. Az első európai példányok 2021 végén kerülhetnek kiszállításra, azaz egy évvel később, mint az Egyesül Államokban. A legutóbbi információk szerint az alapváltozat a 7500 dolláros támogatással együtt 53 000 dollár környékéről indul a hazai piacon, ám az autószalonra új műszaki adatokat ígért a csapat, így minden bizonnyal az ár sem marad a régi.

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.