auto
2024. 02. 24. szombat

Több mint fél milliárd dollárból bővíti az akkugyártást az LG

elektromosautó-akkumulátor

Szinte egymást érik a különböző akkugyárak bővítésének, illetve új gyárak építésének hírei, és úgy néz ki az LG sem akar lemaradni.

Nem is aprózzák el a beruházást.

Hazai pálya

A japán és kínai akkugyárak mellett a dél-korai cégek uralják az akkupiacot, bár mostanában inkább arról szoktunk beszámolni, hogy Európában, Amerikában, vagy éppen Kínában bővítenek. A napokban a Reuters arról írt, hogy az LG a saját hazájában is növelni akarja a gyártás volumenét, ezért több mint 567 millió dollárt, vagy ha úgy tetszik 220 milliárd forintot költ a vállalat arra, hogy

az Ochang városában lévő 1-es számú üzeme évente 4 GWh 2170-es, még a kettes gyáregység évi 9 GWh mennyiségben 4680-as akkucellákat gyártson.

Az úgy gyártósorok 2023 második felében lesznek készek a tömegtermelésre, de azt nem közölték, hogy kik lesznek az ügyfelek.

A Samsung többfajta 4680-as cellát fejleszthet

A vállalat nemrég jelentette be, hogy 1,3 milliárd dolláros beruházással az amerikai Arizona államban is akkugyárat épít, hogy 2024-től innen tudja kiszolgálni észak-amerikai ügyfeleit.

A Panasonic megkezdte a 4680-asok mennyiségi próbagyártását

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.