Újabb Tesla akkupakkok érkeznek Magyarországra

A Pannon Green Power (PGP) csoport jövő év első negyedévében állítja üzembe Törökszentmiklósón a legújabb akkus energiatároló rendszerét – tudatta a vállalat az MTI-vel.

Az aksikat a Tesla szállítja.

Még tanuljuk

Az 1,7 milliárd forintos beruházás keretében 5 és 10 megawattos Tesla Megapack akkumulátorok kerülnek kihelyezésre, összesen négy darab. Ezek feladata a kiegyenlítőenergia-piacon lesz, és a társaság célja, hogy hozzájáruljanak a megújuló energiaforrások integráláshoz a magyar hálózatba, ezzel pedig elkerüljük a földgáz üzemű erőművek erre a célra történő használatát.

A vállalat szerint egyéves előkészítő munka előzte meg a projektet, mivel a magyar szabályozás nem volt felkészülve ilyen eszközök fogadására. Várakozásuk szerint, mostantól viszont már több hasonló méretű akkumulátoros projekt kerülhet majd üzembe. A rendszert egy szlovéniai vezérlőegység és monitoringrendszer egészíti ki, amelynek segítségével egy olyan virtuális erőművet alakítottak ki, amely több szereplőt köt össze és optimalizálja működésüket

A PGP szerint  a telepítés pillanatától nem lehet az akkumulátor minden előnyét kihasználni, az eszköz használatát meg kell tanulnia a magyar hálózatnak és a villamosenergia-piacnak is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.