Megvan az első jelentkező a Tesla csatlakozójának használatára

Rendben, nem tudom mennyire lehet őket villanyautós cégnek hívni, mert az Aptera Motors egy ilyen furcsa, háromkerekű, kétszemélyes járművet akar gyártani, amelyen napelemek is vannak, és a marketing szerint a napi használathoz nem is kell tölteni.

Ha pedig mégis tölteni kell, akkor ott az NACS, leánykori nevén a Tesla töltőcsatlakozója.

Túl sokat nem kellett győzködni

Az Aptera nem most döntött úgy, hogy a  Tesla töltőcsatlakozóját használja, csak eddig nem tudták ezt megtenni. A fiatal vállalat már korábban is jelezte, hogy a villanyautó gyártó konnektorát szeretné járműveire tenni, sőt, júliusban még petíciót is indítottak a change.org weboldalon, azt kérve, hogy az amerikai törvényhozás tegye a Tesla szabványát az ország hivatalos standardjává. Bár ezt mostanáig már több, mint 40 ezren írták alá, valljuk be, nem sok esély volt a sikerre.

Azonban amikor a Tesla nemrég maga tette nyilvánossá az immár NACS névre keresztelt csatlakozót, szinte borítékolható volt, hogy a háromkerekű gyártója lesz az első jelentkező.

A napokban a vállalat emailt küldött részvényeseinek, amelyben bejelentette, hogy az NACS kerül majd járműveire. A sorozatgyártás megkezdését jövőre tervezik. Fontos megemlíteni azonban, hogy a csatlakozó még nem jelenti önmagában automatikusan azt, hogy az Aptera járművei a Supercharger hálózatot is használni tudják majd. A Tesla Amerikára még nem terjesztette ki a töltőhálózat általános megnyitását, de valószínűleg erre nem kell sokat várni. Ha így lesz, akkor az Aptera tulajdonosok lehetnek az elsők, akiknek nem kell majd adaptert használniuk a Superchargerek igénybevételéhez.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.