Főoldal » elektromos autó » Bemutatkozott az elektromos Astra – kombi is lesz belőle

Bemutatkozott az elektromos Astra – kombi is lesz belőle

A Stellantis sajtóközleményben tudatta, hogy 2023 tavaszától egy újabb, teljesen elektromos változattal bővül az Opel Astra kínálata.

Valószínűleg a legnagyobb szenzáció azonban az, hogy kombi kivitel is lesz belőle, ami erősen hiánypótló termék.

Teljesen elektromos

Nekünk magyaroknak valószínűleg mindig is kicsit különleges lesz a kapcsolatunk az Astra márkanévvel, mivel ez volt az első nyugati autó amit hazánkban gyártottak. Az első Opel 1992 márciusában gördült le a szentgotthárdi futószalagról, majd fél évvel megelőzve a Suzuki Swift esztergomi gyártásának indulását.

Opel Astra Electric és Opel Astra Sports Tourer Electric

Az Ople Astra L természetesen már egy teljesen más autó, mint 30 éves rokona, ennek gyártása egy éve kezdődött, és fel van szerelve mindennel, amit a kor megkíván.

A hagyományos meghajtás mellett plug-in hibrid már eddig is kapható volt a legújabb változatból, de

a típus történetében ez az első Astra ami elektromos változatban is készül.

A típus 54 kWh-s akkupakkot kapott, amely 416 kilométeres WLTP hatótávra elég és villanymotorja 156 LE teljesítményt ad le. A vállalat kiemeli, hogy míg sok elektromos autó végsebességét 150, vagy 160 km/h-ban korlátozzák, az Astra akár 170-ig is gyorsulhat.

Az autó 100 kW-os villámtöltéssel és 11 kW-os AC töltéssel készül szériában, és az alapfelszereltség része a két darab 10″ átmérőjű LCD kijelző és a 18″-es felni is, de – feltételezzük – felárért elérhető head-up-display (HUD), különböző vezetéstámogató rendszerek és LED mátrix fényszóró is.

Bár az egyterűek, illetve az SUV-k terjedésével eléggé kiszorult már a piacról, a vásárlók egy csoportja még mindig keresi a kombikat, amelyekből elektromos változatban különösen kevés van. Az Astrából azonban készül egy Sports Tourer Electric változat is, amelynek az alaphelyzetben 516 literes csomagtere az ülések ledöntésével 1553 literre bővíthető.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.