Főoldal » elektromos autó » Kombi formában is gyártásba kerül a NIO ET5

Kombi formában is gyártásba kerül a NIO ET5

Bár előbb az egyterűek, később pedig az SUV-k törtek a kombik életére, de a puttonyos autóknak Európában továbbra is lelkes rajongótábora van.

A NIO nekik (is) készül egy elektromos kombival.

Shooting Brake

A NIO ET5 Shooting Brake 4,79 méter hosszú, 1,96 méter széles, és 1,49 méter magas lesz, tehát egy elektromos szedán méretében kapunk 2,89 méteres tengelytávval egy jól pakolható csomagterű autót.

NIO ET5 Shooting Brake

Piacozós Mercit azért senki ne várjon, mert a kínai ipari minisztériumhoz beadott típusengedély kérelem mellé csatolt fotók alapján azért a légellenállás és a dizájn itt is picit lecsapta a kocsi hátulját, nem kapunk hasáb alakú szögletes hátsót. Az igazság az, hogy, ha jobban megnézzük, talán nem is neveznénk hagyományos értelemben vett kombinak, inkább ötajtós szedán ez.

A kétmotoros villanyautó hajtóművei egyenként 150, illetve 210 kW teljesítményre képesek, úgyhogy lomha biztosan nem lesz a kocsi, amelynek végsebességét 200 km/h-ra ígéri a gyártó. Az autó elektronikusan behajtható vonóhoroggal is rendelkezik majd, ami 1400 kilóig van hitelesítve.

NIO ET5 Shooting Brake

Az autót egyébként kifejezetten Európának tervezték, mivel Kínában a kombik nagyon rétegmodellnek számítanak, de nálunk még mindig van piacuk. A kocsi idén júliusban kerülhet a boltokba és természetesen európai forgalmazását is tervezik – írja a CnEVPost.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.