Főoldal » elektromosautó-töltés » 420 kW-os villámtöltőt mutattak be Európának a kínaiak

420 kW-os villámtöltőt mutattak be Európának a kínaiak

Az oslói EV Nordic Summit eseményen rántotta le a leplet új töltőberendezéséről, a Smart DC Charger C7 névre keresztelt ultramagas teljesítményű töltőoszlopáról a kínai XCHARGE, amely elmondásuk szerint minden műszaki és építési kritériumnak megfelel, hogy Európa-szerte telepíthető legyen. A C7 akár 420 kW-tal is képes tölteni az autók akkumulátorát, legalábbis majd amikor lesz erre alkalmas villanyautó az európai piacon. Az oszlopon két töltőcsatlakozó található, így a teljesítményen osztozni is tudnak a rácsatlakozó járművek.

Az XCHARGE tervezői okosan gazdálkodtak az oszlop által kínált felülettel, és beillesztettek egy 21,5 hüvelyk átlójú LCD kijelzőt, amelyen a töltő üzemeltetője reklámokat játszhat le, plusz bevételhez jutva a töltések díján felül. A töltési folyamat vezérlése egy kisebb érintőképernyőn történik. A töltőoszlopba testreszabható LED csíkot is beépítettek, amellyel például az oszlopok láthatóságát lehet javítani. A gyártó kiemeli, hogy 800 × 900 × 1992 milliméteres fizikai méreteinek köszönhetően a C7 előnyei közé tartozik a kis helyigénye.

2015-ös alapítása óta az XCHARGE több mint 40.000 töltőt telepített, amelyek havonta több mint 200 GWh áramot adnak át a villanyautóknak világszerte, különösen az ázsiai, európai és észak-amerikai országokban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.