Főoldal » elektromosautó-töltés » Eddigi legnagyobb állomását nyitotta meg az IONITY

Eddigi legnagyobb állomását nyitotta meg az IONITY

Felavatta eddigi legnagyobb elektromosautó-töltőállomását az IONITY, az olaszországi Veronától északnyugatra található Affiban kialakított helyszínen 18 ultramagas teljesítményű töltőoszlop várja a villanyautósokat. Az A22 és E45 autópályák kereszteződésénél létrehozott állomás mind a Garda-tóhoz látogató turisták, mind az olasz nagyvárosok között észak-déli irányban közlekedő autósok számára stratégiai helyszínen található.

Valamennyi itt letelepített töltőoszlop 350 kW töltési teljesítmény leadására képes, és 100%-ban megújuló forrásból termelt elektromosságot kínál az ügyfeleknek. A töltőknek és az oda parkoló autóknak napelemmel borított tető nyújt fedezéket. A fotovoltaikus rendszer által generált áram vagy azonnal az autók aksijába kerül, vagy visszatáplálják a hálózatba. A töltőállomás közelében bevásárlóközpont található, így a járművek töltése közben az autósok számos szolgáltatást igénybe vehetnek.

Az IONITY hálózat jelenleg több mint 470 töltőállomást és közel 2300 töltőpontot számlál Európa 24 országában. Olaszországban a vállalat jelenleg összesen 28 töltőparkot üzemeltet 172 töltőponttal, s kilenc további állomása van építés alatt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.