Főoldal » elektromos teherautó » Még idén megjelenhetnek az európai utakon a Volta Trucks villanyteherautói

Még idén megjelenhetnek az európai utakon a Volta Trucks villanyteherautói

A korábbi, 2024-ről szóló tervek helyett már néhány hónapon belül szolgálatba állhatnak a legelső Volta Zero típusú tisztán elektromos kisteherautók Európában. A futurisztikus megjelenésű járművel a Volta Trucks a városi áruszállítást szeretné fenntarthatóvá és biztonságosabbá tenni.

A 2019-ben alapított svéd start-up vállalat legfrissebb közleményében számolt be róla, hogy az elektromos áruszállítók iránti egyre nagyobb kereslet fényében felgyorsítja a skandináv piacon való megjelenésének folyamatát. Jelenleg több svédországi szállítmányozási céggel is tárgyalnak arról, hogy még 2023 közepén megkezdjék a Volta Zero közúti tesztelését.

Az elektromos kisteherautó 16 és 18 tonnás bruttó össztömegű változatban is megjelenik, maximális teherbírása pedig 8 tonna. A járművet úgy tervezték, hogy a kabin közepén ülő sofőr egy hatalmas szélvédőn keresztül 220°-ban kilásson, kamerák és érzékelők segítségével pedig 360°-ban érzékelje, mi történik az autó körül. A Zero tisztán elektromos hatótávolsága 150-200 kilométer.

A jármű sorozatgyártása áprilisban kezdődött a Magna Steyr ausztriai létesítményében, miután megszerezte az európai típusengedélyt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.