Két villámtöltőt telepített a MOL

Elkészült a MOL Istenhegyi úton lévő benzinkútján az a két villámtöltő, aminek telepítéséről tegnap számoltunk be. A Siemens gyártmányú töltők egyenként 50 kW DC és 43 kW AC teljesítményre lesznek képesek (a helyszín kapacitásbővítése folyamatban, addig az AC és a DC ágak egyidejű használatakor az AC ág 15 kW-ra korlátozódik), így a benzinkúton egyszerre akár 4 autó is töltődhet összesen 186 kW teljesítménnyel. A töltők használata ingyenes, de a töltő csatlakoztatását és indítását a kútkezelőktől kell kérni.

Az első helyszín Magyarországon, ahol egyszerre 4 autó villámtölthető (2 db AC és 2 db DC csatlakozón)

Ez a benzinkút volt az első hely Magyarországon, ahol villámtöltőt telepítettek, és most ismét ez az első, ahol minden rendszerű autóból akár kettő is tölthető egyszerre. Így ideális esetben akár 2 DC csatlakozós (CHAdemo vagy CCS) és 2 AC csatlakozós (Type 2) autó is tölthető egyszerre. Ráadásul ez az első helyszín Magyarországon, ahol a Siemens villámtöltőit választották.

Új töltők a MOL Istenhegyi úton lévő benzinkútján

A töltők ma délutántól a nap 24 órájában bármikor elérhetők. Mivel a töltést 2 külön készülék biztosítja, az egyik meghibásodásakor is marad még lehetőség a töltésre. Valahogy így kellene kinéznie minden autópálya menti töltési pontnak.

Az első Siemens rendszerű villámtöltők Magyarországon
EZT OLVASTAD MÁR?  Használható a villámtöltő Szegeden

Elektromos autót használsz?