Már épül az első 20 állásos Tesla Supercharger Magyarországon

Bár az elektromos autók egyik legnagyobb előnye, hogy azokat otthon, kényelmesen a konnektorból is lehet tölteni, a hosszú távú utazások esetén szükség van egy megbízható, nagy teljesítményű töltőpontokat biztosító kiszolgáló hálózatra. Ezt az igényt a Tesla már a kezdetektől tudta, így a Model S megjelenésével egy időben nekiállt kiépíteni saját villámtöltő hálózatát is. Az elmúlt években ezek a töltők ellepték és teljesen bejárhatóvá tették az Egyesült Államokat, Nyugat-Európát és Kína sűrűbben lakott régióit, Európa keleti felébe azonban épp csak elkezdtek szivárogni. Az elmúlt években Szlovákiába 2 (egy 6 illetve egy 4 állásos), Szlovéniába 3 (mind 6 állásos), Horvátországba pedig 5 (egy helyen 4, a többi helyen 6 állásos) Tesla Supercharger állomás került. A cikk írásának idején Ausztriában 15 aktív Supercharger üzemel, többnyire 4-8 állással, de akad egy 12 és egy 18 állásos is közöttük. Mindeközben Magyarországon eddig egyetlen Supercharger sem épült.

Pedig a Supercharger hálózat a Tesla egyik legnagyobb előnye. Minden helyszínen legalább 4 töltő üzemel, így kicsi a sorban állás valószínűsége, minden más villámtöltőnél nagyobb a teljesítménye (150 kW) és külön időrabló azonosítás nélkül egyszerűen használható. A Superchargerek segítségével Európa átszelése nem nagyobb feladat, mint bármelyik hagyományos autóval. Ennek ellenére a hálózat hazánkba nem tudta betenni a lábát, ami nem csak a hazai teslás közönség, de az országba érkező, vagy azon átutazó Tesla tulajdonosoknak is sok kellemetlenséget okozott.

(Fotók: Gabor111)

De most megtört a jég, amikor a héten elkezdték építeni az első magyarországi Tesla Superchargert. A 20 állásos töltőpont Győrtől délre, az M1-es autópálya és a 82-es út kereszteződésénél található autópálya pihenő déli oldalán, az OMV üzemanyagtöltő állomás mellé kerül, ahol az autópályáról letérve számottevő időveszteség nélkül tudnak tölteni az autósok, miközben a benzinkút shopjában minden szükséges szolgáltatást megtalálnak (mosdó, étel, itel). A pihenő ugyan Budapest felé tartó oldalon található, de a 82-es út kereszteződésénél épült felüljárón a Bécs felé tartó teslások is kényelmesen elérhetik. A 20 töltőpontból idén év végéig 4-et adnak át, a többi 16 valószínűleg az igények függvényében fog majd elkészülni.

A zöld pötty jelöli a töltők helyét

A Tesla Supercharger csatlakozók párosával vannak egy-egy 150 kW-os töltőhöz kötve. Ha egy 150 kW-os töltőn egyetlen autó tölt, akkor az maximum 120 kW teljesítményt vehet fel. Ha két autó tölt egyszerre ugyanerről a készülékről, akkor az először csatlakoztatott autó élvez prioritást, így megkapja azt a teljesítményt, amit az akkumulátora az adott állapotban (hőmérséklet, töltöttségi szint, elhasználódottság, stb.) fel tud venni, a másik autó a 150 kW-ból szabadon rendelkezésre álló teljesítményt kapja. Így a december végéig remélhetőleg elinduló 4 töltőcsatlakozó ellátásához 2×150 kW, tehát összesen legalább 300 kW teljesítményre van szükség.

Az E.ON szakemberei egyelőre 10 töltőponthoz készítették el a kiállásokat, és ebből négyre szerelték fel a töltőoszlopot. Az autópálya pihenőt ellátó 630 kVA-es trafó egyelőre 4 csatlakozó ellátásához biztosít elegendő energiát, de 2018-ben egy további trafó felszerelésével megoldódik a maradék 6 csatlakozó áramellátása is. Hogy ebből a Tesla valójában mennyit fog már 2018-ban beüzemelni, az valószínűleg ennek a négynek a kihasználtságától fog függeni.

A Tesla képviselői már 2015-ben jártak Magyarországon lehetséges helyszíneket keresni, és akkor úgy tűnt, hogy nagyon hamar idehaza is épülhet két Supercharger, de a projektről ezután sokáig nem lehetett hallani semmit. A következő érdemi hírek 2016 közepén érkeztek, amikor a Tesla Supercharger térképén Budapest közelében is megjelent egy tervezett állomás 2016-os várható átadási dátummal. Ahogy az Magyarországon lenni szokott, ez a terv is hamar módosult és 2017-es befejezéssel Győrhöz került a marker a térképen. Néhány hónappal ezelőtt 2018-as befejezési dátummal feltűnt az M7-es autópálya közelében Nagykanizsánál is egy tervezett töltő, amiről a hazai teslás közösség már régóta úgy tudja, hogy az a Sormás melletti István Parkhotel parkolójában lesz kialakítva.

A Győr közelében most épülő villámtöltő hivatalos beüzemelésének és átadásának időpontja egyelőre nem ismert, de valószínűleg december 20. és december 31. között megtörténik.

Frissítés – 2017. december 14. 9:40: A képeket újra visszanézve ez a helyszín valószínűleg valószínűleg 16 töltős lesz, mikor teljesen elkészül. Hely lenne a 20 töltőcsatlakozóhoz szükséges parkolóknak, de a csövezést csak 8 szekrényhez készítették elő.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.