Főoldal » zöld rendszám » Hivatalosan is ingyenes a parkolás Harkányban zöld rendszámmal

Hivatalosan is ingyenes a parkolás Harkányban zöld rendszámmal

Még október közepén írtunk róla, hogy Harkányban szokatlan módon, lényegében a helyi parkolási rendelettel ellentétesen ingyenessé vált a parkolás a zöld rendszámot viselő környezetkímélő gépjárművek számára. A helyi parkolási rendelet nyár végi módosításából állítólag adminisztrációs hiba miatt kimaradt ez a mentesség, amit a városvezetés és a helyi szabályokat betartató illetékes szervezet ennek ellenére szóbeli ígéret alapján biztosított az autósoknak. A helyi rendeletet ezután a hazai jogalkotásban szokatlanul rövid határidővel, már 2017. október 27-én ismét módosították , így az a mentességeket taglaló 8. paragrafus második bekezdésének m) pontjában megjelent a „a zöld alapszínnel ellátott forgalmi rendszámmal rendelkező – a 2.§ 13. pontjában meghatározott – környezetkímélő gépkocsi.”  kitétel. Igazán példás hozzáállás! Köszönjük minden a elektromos autót használó nevében.

Zöld rendszámmal ingyenes parkolást biztosító települések listája

Harkány – Gyógyfürdő (fotó: Béda Pál)
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.