Hamarosan itt az új villany-Audi, íme az első kedvcsináló

November 28-án szerdán, a Los Angeles Auto Show rivaldafényében mutatkozik be a sajtóközönség előtt az Audi e-tron GT, mely a Volkswagen Group másik prémium autógyártója, a Porsche által fejlesztett Taycan villanyautó technológiáját fogja hordozni. A négyajtós limuzinról egyelőre keveset tudni, az Audi vezetősége csupán annyit árult el egy márciusi konferencián, hogy a magas szintű luxushoz és eleganciához kimagasló teljesítmény is társul, bizonyítva, hogy az elektromobilitás és a sportosság jól megfér egymás mellett. Két nappal a világpremier előtt a németek egy kedvcsinálót is közzétettek Twitteren, mely ugyan alaposan elhomályosítva és szétpixelezve tárja szemünk elé a villanyautót, a formatervezés irányvonaláról és néhány jellegzetes stílusjegyről, mint például az autó hátulján végighúzódó folyamatos LED-fényszóró, ad némi tanúbizonyságot.

A korábban Mission E-ként ismert Porsche Taycan koncepcióról szerzett eddigi információink szerint a meghajtást több, mint 600 lóerő fogja biztosítani, melyhez 500 kilométernél is nagyobb hatótáv, valamint 350 kW-os villámtöltés párosul. Hogy ez miként fog változni a villanyos Audiba kerülve, az ma remélhetőleg kiderül. Az e-tron GT a harmadik tagja annak a zéró emissziós sorozatnak, amely az ígéretek szerint a következő két évben érkezik. A már jól ismert e-tron után 2019-re várható az e-tron Sportback, a Gran Turismo gyártása pedig egy évvel később kezdődne a Neckarsulm melletti Böllinger Höfe üzemben, ahol jelenleg az R8-as típus termelése zajlik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.