1500 töltőponttal bővül a lengyel töltőhálózat

Lengyelországban a szlovák Greenway vállalatnak köszönhetően már egy kiterjedt, az egész országot lefedő töltőhálózat várja a villanyautósokat, mely már több, mint 50 állomással támogatja az elektromobilitást. Ezt még tovább bővíti a PKN Orlen lengyel kőolajipari vállalat azon terve, miszerint 150 üzemanyagtöltő állomásra telepít elektromos autó-villámtöltőket 2019 végéig 50 és 100 kW-os teljesítménnyel, melyek egészen 150 kW-ig növelhetők. A két társaság azonban most egy elég erős konkurenciával nézhet szembe a villanyautó-töltés területén, ugyanis Lengyelország legnagyobb energiatermelő vállalata, a Polska Grupa Energetyczna bejelentette, hogy 1500 töltőpontot létesít az országban 2022-ig, melyek közül az első 50 még ebben az évben elérhetővé válik az autósok számára.

A Greenway lengyelországi hálózata, Forrás: Greenway

A PGE jelenleg Łódź, Varsó, és Siedlce városában üzemeltet töltőállomást, ez utóbbiban pedig elektromos autókra épülő autómegosztó szolgáltatással kapcsolatosan is szeretne teszteket levezényelni. A vállalat továbbá a fürdővárosokat is megcélozná a töltőberendezéseivel, így elsőként Krynica-Zdroj, Ladek-Zdroj, és Zakopane utcáin találkozhatunk majd a töltőoszlopokkal .

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.